dimecres, 30 d’abril del 2014

L'adafina, cuinar abans del Sabbath / שבת

A la fotografia podem veure part de l'equip gastronòmic que ha dissenyat el menú de cuina jueva: El cuiner Josep Lladonosa i Giró, la cuinera del Cafè del Museu, Sara Mayoral i Miquel Sabaté, tècnic del Museu de Lleida. A la foto hi manca la cuinera Marcela Larrea.


L'origen de l'adfina és jueu i data del segle XV. Es preparava els divendres per poder menjar-ho el Sabbath, el dissabte, el seu dia sant de descans, en el qual no es podia treballar ni cuinar. Per aquesta ocasió els organitzadors hem adaptat -amb la col·laboració del xef Josep Lladonosa i Giró -  la tradicional recepta medieval.

Ingredients:

- Pollastre.
- Ceba.
- Figues seques.
- Gingebre.
- Mel.
- Llet d'ametlla (Brou de pollastre i ametlla marcona)
- Mongeta blanca.
- Sal.
- Pebre.
- Oli d'oliva.
- Sal.

A continuació us adjuntem el procés d'elaboració manuscrit pel xef Josep Lladonosa:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada