Humus- hommos -
hummus
Si hi ha alguna cosa que veritablement identifica a gran part de la societat israeliana o del Mig Orient és la tradició d'asseure's i degustar un bon plat d'humus. És ideal per menjar amb pa de pita, pa torrat o vegetals crus com pastanagues, branques d'api o pebrots vermells tallats en juliana (crudités). A més es poden fer entrepans amb humus, tomàquet natural, i una mica de julivert fresc picat... o amb el que se t'ocorri.
Moltes fonts de la gastronomia descriuen l'humus com un dels aliments preparats més vells de l'Orient Mitjà. Els ingredients principals de l'humus eren sabuts en l'antic Mediterrani i Mitjà-Oriental. Mentre que la seva antiguitat no està ben documentada, la història dels seus ingredients s'entén més extensament. Els cigrons són l’ ingredient principal de l'humus i han estat un l'aliment humà durant més de 10.000 anys.
L'humus és una recepta tradicional de paté de
cigró. Un sabor intens i sorprenent per a una recepta fàcil de preparar i molt
versàtil. Perfecte per a tapes, aperitius, entrepans, amanides, etc.
Ingredients:
Un pot de mig quilo de cigrons prèviament cuits.
Un rajolí d'oli de sèsam (val el d'oliva però amb sèsam queda deliciós).
2 dents d'all.
Un raig de suc de llimona.
Un polsim de comí.
Un pessic de piment vermell dolç.
Un polsim de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada