La
paraula hebrea jalá és utilitzada generalment per al pa trenat del menjar del Shabbath o Sabbat i de les festivitats jueves.
RECEPTA CLÀSSICA
INGREDIENTS
1 kg de farina comuna.
INGREDIENTS
1 kg de farina comuna.
2 ous.
½ got d'oli.
2 gots d'aigua tèbia.
½ got de sucre.
50 g de llevat.
1 culleradeta de sal.
PER PINTAR
1 ou batut.
1 ou batut.
1 cullera de sucre.
1 culleradeta d'oli.
Sèsam.
Tamisar la farina. Fer un
buit al centre. Col·locar el llevat. Agregar el sucre i l'aigua tèbia.
Esperar que el llevat es dissolgui. Agregar els ous, oli, sal. Barrejar i
començar a pastar fins que es formi una massa suau i elàstica. Col·locar un dit
sobre la massa i enfonsar-la una mica. Si la massa torna ja està suficientment
pastada. Deixar elevar fins que dupliqui la seva grandària (més o menys una
hora).
Encendre el forn a temperatura mitjana.
Encendre el forn a temperatura mitjana.
Prendre boletes de massa i donar-lis forma de bastons. Trenar-los, col·locar cada pa trenat en una plata de forn oliada i pintar-los. Empolvorar amb sèsam. Enfornar fins que estiguin daurats els pans.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada