dimarts, 29 d’abril del 2014

Jalá





La paraula hebrea jalá és utilitzada generalment per al pa trenat del menjar del Shabbath o Sabbat i de les festivitats jueves.


 RECEPTA CLÀSSICA

INGREDIENTS

1 kg de farina comuna.
2 ous.
½ got d'oli.
2 gots d'aigua tèbia.
½ got de sucre.
50 g de llevat.
1 culleradeta de sal.

PER PINTAR

1 ou batut.
1 cullera de sucre.
1 culleradeta d'oli.
Sèsam.

Tamisar la farina. Fer un buit al centre. Col·locar el llevat. Agregar el sucre i l'aigua tèbia. Esperar que el llevat es dissolgui. Agregar els ous, oli, sal. Barrejar i començar a pastar fins que es formi una massa suau i elàstica. Col·locar un dit sobre la massa i enfonsar-la una mica. Si la massa torna ja està suficientment pastada. Deixar elevar fins que dupliqui la seva grandària (més o menys una hora).

Encendre el forn a temperatura mitjana. 

Prendre boletes de massa i donar-lis forma de bastons. Trenar-los, col·locar cada pa trenat en una plata de forn oliada i pintar-los. Empolvorar amb sèsam. Enfornar fins que estiguin daurats els pans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada